Föreläsningar

På denna sida kommer vi lägga upp föreläsningar som GHU anordnar för dig som medlem.

Utbildningskommitéens mål är att kunna anordna ca 2 föreläsningar per år, dvs 1 föreläsning per termin.

Om du har ett förslag på ett ämne som du gärna vill höra mer om får du gärna maila förslaget till hundungdomgoteborg@gmail.com

Aktuell föreläsning:

 

Rörelseanalys, Grundträning och Träningsplanering med Annika Falkenberg

 

Plast: GMBK(Vägbeskrivning)

Tid: 18,00-20,30

Pris medlemmar i Göteborgs hundungdom & GMBK: 150:-

Pris medlemmar EJ i Göteborgs hundungdom: 250:-

Betala: PG nr: 57 84 39-2, Märk betalning med Rörelse/ditt namn

Anmälan:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHWgnbBkJVgv7VZqFAVloJKgcwkhtLcvQ94Vf2IDN_ZmdrEw/viewform

Annika Falkenberg är Godkänd Legitimerad Sjukgymnast med lång erfarenhet av klinisk verksamhet och arbetar inom Jordbruksverkets bestämmelser för djurhälsopersonal. Hon är mycket populär bland

Idag driver hon Hundverksta’n Sport & Rehabcenter med inriktning rehabilitering, friskvård och sport. Hon samarbetar med Evidensia Kållered där hon är verksam ett par dagar i veckan. Hennes senaste bok om friskvård, ”Rörelseboken”, utkom i april 2017. Annika är aktiv hundsportare och har tränat och tävlat med egna hundar i olika grenar sedan 1992. Annika delar sitt hundliv med långhåriga collien Aske och australiska kelpisarna Dejmi och Flyga.

Under kvällen berättar Annika hur du kan utveckla och guida din hund till att bättre utnyttja sin fysiska potential. Genom att göra en enkel rörelseanalys kan vi se vilka delar i hundens rörelsebank vi vill arbeta med att förbättra eller förändra. Med detta som utgångsläge kan vi sedan lägga upp en individuell plan för vår grundträning.

En god hjälp på vägen är att ha verktygslådan packad med bra grundövningar som bygger på hundens naturliga rörelser. Genom att presentera olika övningar för min hund kan jag snabbt se vilka rörelser den redan är bra på att utföra och vilka den har svårare för. Då kan jag lägga en planering utifrån detta och stärka de delar som behövs.

All fysträning har till syfte att minska skaderisker, öka möjligheten till goda tävlings- och träningsresultat eller att ge hunden att sunt och hälsosamt liv om vi nu inte valt att tävla med vår hund utan är aktiva på annat sätt. Bra grundträning är viktigt och kan förändra möjligheten till ett sunt och aktivt liv för hundar i alla åldrar.

Med rätt nycklar och bra verktyg är detta både möjligt och hyfsat enkelt att uppnå. Genom att öka kunskapen om hur rörelser fungerar och sätts samman, vilka mekanismer som styr hundens val av rörelser och till det lägga en förståelse för hur jag vill att min hund ska röra sig för att nå sin bästa potential blir fysträningen effektiv och rolig på samma gång.

 

Välkommen med din anmälan: Anmälan: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHWgnbBkJVgv7VZqFAVloJKgcwkhtLcvQ94Vf2IDN_ZmdrEw/viewform 

 


Varmt välkomna till våra föreläsningar!