Föreläsningar

På denna sida kommer vi lägga upp föreläsningar som GHU anordnar för dig som medlem.

Utbildningskommitéens mål är att kunna anordna ca 2 föreläsningar per år, dvs 1 föreläsning per termin.

Om du har ett förslag på ett ämne som du gärna vill höra mer om får du gärna maila förslaget till hundungdomgoteborg@gmail.com

Aktuella föreläsningar:

 

Rörelseanalys, Grundträning och Träningsplanering med Annika Falkenberg

När? 15 november 2018

Plats: GMBK (Vägbeskrivning)

Tid: 18,00-20,30

Pris medlemmar i Göteborgs hundungdom & GMBK: 150:-

Pris medlemmar EJ i Göteborgs hundungdom: 250:-

Betala: PG nr: 57 84 39-2, Märk betalning med Rörelse/ditt namn

Anmälan: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHWgnbBkJVgv7VZqFAVloJKgcwkhtLcvQ94Vf2IDN_ZmdrEw/viewform

Klicka här för att komma till facebook-evangemanget!

Annika Falkenberg är Godkänd Legitimerad Sjukgymnast med lång erfarenhet av klinisk verksamhet och arbetar inom Jordbruksverkets bestämmelser för djurhälsopersonal. Hon är mycket populär bland

Idag driver hon Hundverksta’n Sport & Rehabcenter med inriktning rehabilitering, friskvård och sport. Hon samarbetar med Evidensia Kållered där hon är verksam ett par dagar i veckan. Hennes senaste bok om friskvård, ”Rörelseboken”, utkom i april 2017. Annika är aktiv hundsportare och har tränat och tävlat med egna hundar i olika grenar sedan 1992. Annika delar sitt hundliv med långhåriga collien Aske och australiska kelpisarna Dejmi och Flyga.

Under kvällen berättar Annika hur du kan utveckla och guida din hund till att bättre utnyttja sin fysiska potential. Genom att göra en enkel rörelseanalys kan vi se vilka delar i hundens rörelsebank vi vill arbeta med att förbättra eller förändra. Med detta som utgångsläge kan vi sedan lägga upp en individuell plan för vår grundträning.

En god hjälp på vägen är att ha verktygslådan packad med bra grundövningar som bygger på hundens naturliga rörelser. Genom att presentera olika övningar för min hund kan jag snabbt se vilka rörelser den redan är bra på att utföra och vilka den har svårare för. Då kan jag lägga en planering utifrån detta och stärka de delar som behövs.

All fysträning har till syfte att minska skaderisker, öka möjligheten till goda tävlings- och träningsresultat eller att ge hunden att sunt och hälsosamt liv om vi nu inte valt att tävla med vår hund utan är aktiva på annat sätt. Bra grundträning är viktigt och kan förändra möjligheten till ett sunt och aktivt liv för hundar i alla åldrar.

Med rätt nycklar och bra verktyg är detta både möjligt och hyfsat enkelt att uppnå. Genom att öka kunskapen om hur rörelser fungerar och sätts samman, vilka mekanismer som styr hundens val av rörelser och till det lägga en förståelse för hur jag vill att min hund ska röra sig för att nå sin bästa potential blir fysträningen effektiv och rolig på samma gång.

 

Välkommen med din anmälan: 

Anmälan: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeHWgnbBkJVgv7VZqFAVloJKgcwkhtLcvQ94Vf2IDN_ZmdrEw/viewform 

 

Clinic med Jessica Mann:

Ingen automatisk text tillgänglig.

När: 2 december 2018 

Tid: 10-16.

Var: Clinicen hålls i stora hallen en trappa upp, på Åskvädersgatan i Kungliga hundars lokaler.

Pris: Medlemmar i GHU eller GMBK: 400kr
Övriga personer: 500kr. 
Priset är inklusive lunch och fika. Anmälan är bindande.

Anmälan: Anmäler gör du genom att skicka ett mail till hundungdomgoteborg@gmail.com med rubriken BLYGERHUNDAR samt följande info
Namn, medlemsnummer i GHU/GMBK (för lägre pris), mobilnummer samt om du äter specialkost.

Klicka här för att komma till facebook-evenemanget!

Den 2 december kommer Jessica Mann till Göteborgs Hundungdom och håller clinic om blygerhundar 

Att ha en rädd hund är hjärtskärande. Att se sin bästa vän vilja fly eller slåss, att ständigt få förklara för omgivningen varför hunden gör som den gör, varför den inte vill hälsa och hela tiden ta hänsyn till hundens speciella behov i alla situationer är hårt arbete. 

På den här clinicen får du många konkreta tips på hur du stärker din hunds självförtroende. Du får också träningsidéer för specifika rädslor och förklaring till varför hundar är rädda. Du får tips hur du kan bete dig de dagar du inte orkar vara en superhjälte, och när det inte går att träna. 

Dessutom pratar Jessica om hur du bättre kan förstå din hund genom att prata om vad rädslor är, hur stress fungerar och hur hundar kommunicerar. Målet är att förändra känslan hos hunden – göra den gladare och mindre rädd.

Med på clinicen är demohundar som praktiskt visar hur övningarna kan genomföras. 

Jessica Mann driver företaget Motiverade hundar där hon håller kurser i allt från specialsök till tävlingslydnad och trickskurser, och dessutom specialiserat sig på kurser och läger för blygerhundar - hundar med olika rädslor. Tillsammans med en kollega håller hon instruktörs- och hundbeteendeutredarutbildningar i namnet Attityd hundkunskap. 2017 gav hon ut boken 
”Blygerhundar - så gör du din hund till en superhjälte” som mottagits med strålande kritik av både hundägare och fackpersoner. Hon är en omtyckt instruktör och föreläsare.

Jessica tränar och tävlar sin tollare och sina tre border collies i en rad olika sporter - heelwork to music, freestyle, tävlingslydnad, nosework, rally och vallning - och tycker att samspelet med hundarna är det bästa som finns.

Lägg märke till att detta är en föreläsning där vi lämnar våra hundar hemma, förutom demohundarna som bestäms och meddelas i god tid innan.

Har du en vild, försiktig eller rädd hund som skulle kunna agera demoekipage? Skriv då en rad eller två om hunden under övrigt i anmälan så kanske det blir just din hund som Jessica visar på!

Varmt välkomna till våra föreläsningar!